fbpx

1 voor 12 sluit vakantie af met schoolpakketten en fietsen voor kinderen

De stichting 1 voor 12 heeft ook dit jaar traditiegetrouw een groot aantal kinderen voorzien van een schoolpakket. Dit gebeurde in het weekend tijdens een speciale activiteit van de stichting op het recreatieoord Snow Hill in het district Para. Behalve dat de kinderen een schooltas met andere schoolbenodigdheden in ontvangst mochten nemen, hebben zij zich onder het genot van lekker eten en drinken kunnen verpozen op het oord.

De kinderen die in het zonnetje zijn gezet, komen uit Groot en Klein Powakka en uit de volksbuurten van Paramaribo. Naast de schoolpakketten hebben vijf kinderen een fiets mogen ontvangen, vanwege hun goede prestaties op school, maar ook geweldige doorbraak op gezondheidsgebied.

BEKIJK OOK
Dinsdag wegomleggingen vanwege zittingen Krijgsraad en Constitutioneel Hof

De voorzitter van de stichting 1 voor 12, Louis Vismale, haalde aan dat na 13 jaren zij gisteren een veel grotere groep op de speciale vakantie activiteit heeft kunnen accommoderen. In het eerste jaar bestond de groep kinderen uit 50 kinderen.

De financiën voor het uitvoeren van dit project komen uit middelen die zijn vergaard tijdens het Kwaku Festival, donaties uit Nederland en donaties van Surinaamse ondernemers en bedrijven.

Bij de activiteit van gisteren waren de volksvertegenwoordiger van Para Patrick Kensenhuis, de minister van Binnenlandse Zaken Mike Noersalim en de minister van Sport en Jeugd Zaken Nalini Gopal aanwezig om ondersteuning te bieden.