fbpx
1 voor 12 schiet dakloze moeder en zoon te hulp

GFC NIEUWS– In verband met de Dag van de Arbeid op 1 mei 2020 heeft stichting 1 voor 12 door tussenkomst van een donateur, dak- en thuislozen voorzien van een warme maaltijd. De zestigjarige moeder Anita Thomas en haar 45-jarige zoon Luciano Tjien-Kong-Foek begaven zich ook in de rij om een maaltijd te ontvangen.

Dit viel de voorzitter van Stichting 1 voor 12 Louis Vismale op en hoorde het verhaal aan van moeder en zoon. Het bleek dat het duo al een week dak- en thuisloos was. De stichting is toen op zoek gegaan naar hulp om moeder en zoon van de straat te halen.

Vismale zegt aan GFC Nieuws dat moeder en zoon intussen zijn ondergebracht in een huurwoning. Hij deelt mee dat de stichting opdraait voor de huur. Bovendien heeft Vismale het huis voorzien van inboedel. Ook hebben de twee kleding en levensmiddelen ontvangen.

De voorzitter van de stichting is nu op zoek naar een baan voor moeder en zoon. Hij doet een beroep op de samenleving om een helpende hand te bieden.

Tjien-Kong-Foek zegt dat hij een week geleden nog werkzaam was als beheerder op een boerderij in Saramacca. Echter kwamen hij en zijn werkgever in conflict en was hij genoodzaakt naar Paramaribo terug te keren. Naar zijn zeggen kon hij de situatie niet meer aan.

In Paramaribo aangekomen moest hij de zorg van zijn moeder op zich nemen, maar had hij geen onderkomen en baan.

Tjien-Kong-Foek geeft aan dat hij Stichting 1 voor 12 heel erg dankbaar is. Hij is op zoek naar een baan, om zo de huur zelf te kunnen betalen. Hij benadrukt geen alcohol- en drugsgebruiker te zijn en is bereid een test te ondergaan om dat te bewijzen.

“De situatie heeft gemaakt dat mijn moeder en ik op straat waren beland. God zal stichting 1 voor 12 zegenen”, zegt Tjien-Kong-Foek.

Stichting 1 voor 12 voorziet dak- en thuislozen drie keer per maand van een warme maaltijd. Door het besmettingsgevaar  met het coronavirus doet de stichting het nu twee keer per week.

Ook in verband met Moederdag is de stichting voornemens hulpbehoevende moeders in de bloemetjes te zetten.

 

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.