fbpx
1 voor 12 overhandigt SRD 10.000 voor hartoperatie baby Raiz

GFC NIEUWS- Stichting 1 voor 12 heeft dinsdag door tussenkomst van donateurs SRD 10.000 overhandigd aan de moeder van de twee maanden oude baby, Raiz Toredjo.

Het kindje moet met spoed naar Columbia voor een hartoperatie. De medisiche kosten worden door het Staatsziekenfonds (SZF) gedekt. De ticketkosten voor de baby en de moeder moeten de ouders zelf betalen. Ook handgeld is voor hun rekening.

Moeder Alley Toredjo heeft aangeklopt bij stichting 1 voor 12. “Zielig. Ik heb er geen woorden voor”, zo reageert de voorzitter van de stichting Louis Vismale. Hij vindt het jammer dat een baby van twee maanden op zo een jonge leeftijd, dit moet doorstaan.

Het gezin heeft het niet breed en de vader van Raiz heeft geen vaste baan. Moeder en zoontje zullen voor drie maanden verblijven in Columbia. De ticketkosten bedragen US-dollar 1500. Vismale doet een beroep op de samenleving om hulp te bieden aan baby Raiz. Hij heeft de moeder ook aangespoord om aan te kloppen bij het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

Indien alle formaliteiten rond zijn, kan baby Raiz deze week, zo niet volgende week vertrekken voor zijn operatie. Mocht het geld voor de tickets niet in orde zijn, is Vismale bereid garant te staan.

De SRD 10.000 wordt rechtstreeks aan het reisbureau afgestaan voor de tickets. De 1 voor 12-voorzitter hoopt dat de samenleving inspeelt op de oproep om het leven van baby Raiz te redden.

Meer nieuws

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…