fbpx

1 voor 12 helpt vrouw die voor medische hulp moet naar Colombia

Stichting 1 voor 12 heeft de 30-jarige Phyllis Paujali steun toegezegd voor haar vertrek naar Colombia voor medische behandeling.

Paujali heeft een tumor in haar wang. De voorzitter van stichting 1 voor 12, Louis Vismale, zegt dat de financiele middelen gehaald zullen worden uit de winsten van de onlangs geopende bakkerij & cafetaria van de stichting te Para en donatiekosten.

Paujali die sinds haar tienerjaren last heeft van haar tandvlees, zegt dat vanaf vier jaren geleden er sprake is van een tumor. Deze was operatief al verwijderd in Suriname. Echter merkte ze tijdens haar zwangerschap in 2016 op dat de tumor weer begon te groeien.

De specialisten besloten toen om haar naar het buitenland te sturen voor medische behandeling. Echter is ze niet in staat om de onkosten te dekken, omdat ze niet.

BEKIJK OOK
Visser steekt collega dood tijdens ruzie

Het SZF komt in met de operatiekosten, verblijf, voeding en transport in Colombia). Paujali moet zelf inkomen met het geld voor het ticket, een borgsom van USD 375 voor onvoorzienekosten en nog enkele andere onkosten.

Paujali heeft door die tumor haar studie op IOL niet kunnen afronden. “Door dit alles voel ik me in een hoek gedrukt en verstoten. Ik heb sinds me tienerjaren last hiervan. Ik heb heel lang op dit moment gewacht”, zegt Paujali.

Vismale heeft haar al geholpen met een financiele bijdrage, zodat ze zaken kan afronden om te vertrekken naar Colombia. SZF heeft aan de stichting laten weten dat ook de hulp van het ministerie van Sociale Zaken is ingeroepen om haar ticket te betalen.