fbpx

Geor Hering Foundation helpt mee begrafenis familie Jogi bekostigen

GFC NIEUWSREDACTIE- De stichting 1 voor 12 heeft na een bezoek gebracht te hebben aan de familie Jogi wonende te Kabendadorp, besloten om de begrafenis van hun 15-jarige zoon Terry te helpen bekostigen.

In dit kader is er vandaag ook een dringend beroep gedaan op de Internationale Geor Hering Foundation voor sponsoring. De directie van de Geor Hering Foundation heeft na overleg met 1 voor 12 zijn financiële medewerking toegezegd.

De voorzitter van 1 voor 12, Louis Vismale, heeft reeds een financiële bijdrage en een voedselpakket aan de familie overhandigd.

Terry kwam op dinsdag 7 november op tragische wijze om het leven bij een verkeersongeval te Kabendadorp. Familie Jogi heeft ruim twee jaren geleden reeds een dochter verloren, die plotseling ziek werd.

De familie beschikt niet over directe inkomsten, gezien de vader geen vaste baan heeft. Hij probeert met zijn gezin rond te komen door kleine jobs te doen. Tot op heden heeft hij enkel steun van de stichting en enkele familieleden ontvangen. De vader, Rigij Jogi, wilt zijn zoon een waardige begrafenis geven.

“Ik wil mijn zoon begraven, maar financieel heb ik het een beetje moeilijk”, vertelt hij aan 1 voor 12. Gezien de stichting zwakkeren in de samenleving een helpende probeert te bieden, wil zij ook aan deze familie die een dubbele verdriet moet verwerken bijstaan in deze moeilijke periode.

BEKIJK OOK
Het ziet er helemaal niet goed uit voor de zorg

De vader vertelt dat zowel hij als zijn vrouw het moeilijk hebben. Het overlijden van hun enige zoon, kort na het het overlijden van hun dochter, maakt de pijn alleen maar ondraaglijker.

De ouders die nu maar twee dochters hebben (9 en 13 jaar), zagen hun zoon dinsdagmiddag voor het laatst, voordat hij met medeweten van zijn ouders vertrok met een oom. “Ik kom straks”, waren zijn laatste woorden aan zijn vader.

De kosten voor de begrafenis zijn geraamd op SRD 10.000. Gezien de stichting niet beschikt over zoveel financiële middelen, doet ze hierbij ook een beroep op de samenleving hun ondersteuning te bieden aan deze familie, die een zware periode nu meemaakt. Een ieder die een bijdrage wilt geven voor de begrafenis kan contact opnemen met de stichting 1 voor 12.