fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

1 voor 12 haalt 29-jarige dak-en thuisloze van de straat

GFC NIEUWS- Stichting 1 voor 12 heeft de 29-jarige dak- en thuisloze Arsineo Jaliens van de straat gehaald.
Hij bevond zich al ruim zes maanden aan de Waterkant. Voorzitter Louis Vismale, zegt dat 1 voor 12 haar belofte is nagekomen om Jaliens van de straat te halen. Hij viel op tijdens het verdelen van de maaltijden door de stichting.
“Het heeft mij echt getroffen deze man zo te zien en ik zei dat ik hem van de straat zou halen”, aldus Vismale. Jaliens is opgevangen door een mevrouw die anoniem wenst te blijven, waar hij kan wonen en werken.
Jaliens reageert opgelucht. “Ik wilde niet elke dag op straat blijven en eten vragen”, zegt hij. Hij is eenieder dankbaar die hem een maaltijd heeft gegeven. Hij heeft nu een eigen huis en keuken.
Vismale zegt dat het niet makkelijk is geweest een onderkomen te vinden. Er is zeker een maand lang gesprekken gevoerd. Om Jaliens een ondersteunende hand te bieden heeft de stichting kleding en levensmiddelen gekocht. Van Hatramij heeft hij een doos instant noodles gekregen. Ook andere bedrijven hebben een bijdrage geleverd.
Vismale is het bedrijf dankbaar en hoopt op continuering en roept de samenleving op om verder te ondersteunen. Stichting 1 voor 12 zal hem een hele maand begeleiden in zijn resocialisatieproces.
De 1 voor 12-voorzitter deed een beroep op Jaliens om hem niet teleur te stellen. Hij deed de belofte aan God dat hij nooit meer op straat zal belanden.

OOK INTERESSANT
PL start met ‘ondro oso’ vergadering