fbpx
1 voor 12 haalt 29-jarige dak-en thuisloze van de straat

GFC NIEUWS- Stichting 1 voor 12 heeft de 29-jarige dak- en thuisloze Arsineo Jaliens van de straat gehaald.

Hij bevond zich al ruim zes maanden aan de Waterkant. Voorzitter Louis Vismale, zegt dat 1 voor 12 haar belofte is nagekomen om Jaliens van de straat te halen. Hij viel op tijdens het verdelen van de maaltijden door de stichting.

“Het heeft mij echt getroffen deze man zo te zien en ik zei dat ik hem van de straat zou halen”, aldus Vismale. Jaliens is opgevangen door een mevrouw die anoniem wenst te blijven, waar hij kan wonen en werken.

Jaliens reageert opgelucht. “Ik wilde niet elke dag op straat blijven en eten vragen”, zegt hij. Hij is eenieder dankbaar die hem een maaltijd heeft gegeven. Hij heeft nu een eigen huis en keuken.

Vismale zegt dat het niet makkelijk is geweest een onderkomen te vinden. Er is zeker een maand lang gesprekken gevoerd. Om Jaliens een ondersteunende hand te bieden heeft de stichting kleding en levensmiddelen gekocht. Van Hatramij heeft hij een doos instant noodles gekregen. Ook andere bedrijven hebben een bijdrage geleverd.

Vismale is het bedrijf dankbaar en hoopt op continuering en roept de samenleving op om verder te ondersteunen. Stichting 1 voor 12 zal hem een hele maand begeleiden in zijn resocialisatieproces.

De 1 voor 12-voorzitter deed een beroep op Jaliens om hem niet teleur te stellen. Hij deed de belofte aan God dat hij nooit meer op straat zal belanden.

Meer nieuws

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.