fbpx

1 voor 12 doneert matrassen en medische goederen aan zorginstellingen

Stichting 1 voor 12 heeft vrijdag een aantal matrassen en een hoeveelheid medische verbruiksartikelen, die de stichting heeft ontvangen van de in Nederland gevestigde Stichting Suridocs, gedoneerd aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). De goederen werden persoonlijk in ontvangst genomen door directeur Claudia Marica-Redan, die heel blij was met de donatie.

Stichting 1 Voor 12 heeft reeds enkele jaren een goede samenwerking met Suridocs, een stichting bestaande uit Nederlandse artsen van Surinaamse afkomst die zich vanuit Nederland inzet voor Suriname.

Suridocs, die onder meer ondersteunt wordt door het Ziekenhuis NijSmellinghe, heeft recent een grote partij matrassen en medische goederen gedoneerd aan Stichting 1 voor 12 die moet zorg dragen voor de distributie aan zorginstellingen en kindertehuizen die het hard nodig hebben.

Behalve het AZP, heeft 1 voor 12 ook matrassen gedoneerd aan Esther Stichting, Huize TylTyl, Ashiana, kindertehuis Nos Kasitas en enkele personen die het niet zo breed hebben.

Suridocs geeft aan dat het haar pas na ruim een jaar is gelukt om de gedoneerde goederen naar Suriname te sturen. De stichting die veel goederen gedoneerd krijgt van Nederlandse Ziekenhuizen, zegt dat het toch een tijdje duurt voordat zij de container naar Suriname kunnen sturen, vanwege de kosten die hiermee gepaard.(GFC)