fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

1 op de 7 zwangere vrouwen krijgt een miskraam

Gynaecologen pleiten ervoor om al tijdens de seksuele voorlichting op school met meisjes te praten over miskramen en andere vormen van zwangerschapsverlies. Dat komt namelijk vaker voor dan de meeste mensen denken. En vrouwen kunnen er amper met elkaar over praten, omdat ze niet goed weten hoe.

Als we aan baby’s denken, denken we aan vreugde en geluk, niet aan problemen. Maar toch krijgt bijvoorbeeld 1 op de 7 zwangere vrouwen te maken met een miskraam. Daarom pleiten gynaecologen ervoor om het al op school over miskramen en vroeggeboortes te hebben, in de lessen seksuele opvoeding.

OOK INTERESSANT
Felrode geboortevlek bij baby mogelijk indicatie van zeldzaam neurologisch syndroom

“Jonge meisjes en de vrouwen die in de vruchtbare leeftijd komen, zijn relatief goed op de hoogte van de geslachtsorganen, van hoe kindjes ter wereld komen, hoe een zwangerschap ontstaat, over bevalling en de keizersnede enzovoort, dat weten ze. Ze zijn goed ingelicht. Maar dat het kan mis gaan, zo frequent, dat weten ze niet”, zegt Johan Van Wiemeersch van de Vereniging voor Gynaecologen en Verloskundigen.