fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

1 op de 5 mannen in Suriname overlijdt aan prostaatkanker

In Suriname overlijdt 1 op de 5 mannen aan prostaatkanker. Wereldwijd is het de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen en dat vanaf het veertigste jaar. Genoeg reden voor de bedrijfsartsen in ‘s Lands Hospitaal om actie te ondernemen en de doelgroep bewust hiervan te maken.

Samen met de Voorlichtingsgroep onder leiding van zuster Selma Sniphout, organiseerde dokter Juanita Resida-Sweet en dochter, dokter Sangeeta Lewis-Resida vrijdag deze klinische presentatie voor het mannelijke personeel van het ziekenhuis.

OOK INTERESSANT
Voetballer Quincy Promes vervolgd voor smokkel van meer dan 1300 kilo cocaïne

Onder andere kwamen aan de orde: de lichamelijke hygiëne die een grote rol speelt in de gezondheidsconditie van elk individu en de behandeling in de vorm van operaties en bestralingen.

Alle presentaties hadden als rode draad dat preventie ervoor kan zorgen dat de ziekte in een heel vroeg stadium ontdekt kan worden als de doelgroep zich vroeg laat screenen door de huisarts.(GFC)