1 op de 10 vrouwen ervaart suïcidale gedachten als gevolg van perimenopauze

GFC NIEUWSREDACTIE- Ongeveer een op de tien vrouwen ervaart suïcidale gedachten vanwege de perimenopauze, blijkt uit een nieuwe Britse studie.

Uit onderzoek, exclusief gedeeld met The Independent, bleek dat ongeveer negen op de tien vrouwen die door perimenopauze gaan, psychische problemen ervaren.

Perimenopauze verwijst naar de periode voorafgaand aan de menopauze. Tijdens deze periode hebben vrouwen last van fluctuerende hormonen.

Onderzoekers, die 2.000 vrouwen in het Verenigd Koninkrijk tussen 46 en 60 jaar ondervroegen die de perimenopauze hebben ervaren, ontdekten dat iets meer dan een derde van de ondervraagde vrouwen geen hulp heeft gezocht bij hun symptomen, terwijl acht van de 10 geen geestelijke gezondheidsproblemen bespreken met hun partner of echtgenoot.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Lopen transgenders inderdaad meer risico’s op beroertes, hartinfarcten en trombose?

Kate Bache, mede-oprichter van Health & Her, zei: “We weten uit ons eerder onderzoek dat het gemiddeld 14 maanden duurt voordat vrouwen zich realiseren dat ze in de perimenopauze zitten. Het kan gebeuren voordat je menstruatie zelfs gestopt is.

“Veel vrouwen lijden in stilte, praten er zelfs niet met hun partner of echtgenoot over, ondanks dat velen lijden aan ernstige geestelijke gezondheidsproblemen die simpelweg te wijten zijn aan een daling van het oestrogeengehalte in hun lichaam.”

Veel van de 3,4 miljoen vrouwen tussen de 50 en 64 jaar in het Verenigd Koninkrijk zullen symptomen van de menopauze ervaren – met bijwerkingen variërend van hartkloppingen tot opvliegers, vaginale pijn, angst en depressie.

“Verkeerde diagnose en onjuiste behandeling zijn een enorm probleem met veel vrouwen die nog steeds antidepressiva voorgeschreven krijgen in plaats van hormoonvervangingstherapie (HST) – die de symptomen van de menopauze verlicht – wat een veel holistischere behandeling zou bieden,” vertelde Carolyn Harris, het Labour-parlementslid voor Swansea East, aan The Independent.

Harris heeft een All-Party Parliamentary Group (APPG) van parlementsleden opgericht die zich richt op de menopauze en een wetsvoorstel in voorbereiding heeft die betrekking heeft op menopauze.

“Ik hoop dat dit een katalysator voor verandering zal zijn en een einde zal maken aan het stigma waarmee vrouwen al veel te lang worden geconfronteerd,” voegde ze eraan toe.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER