fbpx

1 juli-zwemmarathon in aantocht

De Surinaamse Zwembond (SZB) houdt de 44ste editie van de 18 km lange Open Waterwedstrijd in de Surinamerivier.

Ook dit jaar was het nogal moeilijk om deelnemers zover te krijgen zich ook daadwerkelijk in te schrijven. De teller staat nu rond de 75.

Dit zwemgebeuren heeft zoals wel vaker het geval is een internationaal tintje. Uit Aruba komen 3 deelnemers waaronder Johnny Cheng die vorig jaar eerste werd in de leeftijdscategorie 45+ heren. Dit keer doen ook 2 zwemmers mee uit Frans-Guyana.

In de open klasse waar meestal de snelle jongens en meisjes in zitten, staan voor dit keer op de lijst Hendrik Powdar van Neptunes en Caithlin Moeslan van de VOS. Beiden ontvingen in 2018 de tweede prijs in de open klasse bij de heren respectievelijk de dames.

BEKIJK OOK
ILO hoort aandachtspunten stakeholders Brokopondo aan

Net als bij de 10k Open Water eerder dit jaar is er hier nu ook een leeftijdscategorie 55+ aanwezig. Ook dat wordt gewaardeerd door de deelnemers want eenieder moet tenslotte dezelfde afstand afleggen en heeft daarvoor moeten trainen. Uit Nickerie alleen komen er 10 zwemmers.

De Open Watercommissie onder leiding van Gerard Benschop heeft in principe alles klaar staan voor een goede race. Het teamwerk van de commissieleden, officials, bootbegeleiders en allerlei andere vrijwilligers is net zo belangrijk als dat deelnemers zich aan het reglement houden.

De start vindt plaats op maandag 1 juli te Domburg zoals verwacht om 7.00 uur. De eerste zwemmers worden aan de waterkant in Paramaribo verwacht ongeveer 2 ½ uur later.