1.619 personen zaterdag gevaccineerd op KKF-terrein

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) heeft zaterdag in samenwerking met het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, de Fernandes Group en de Surinaamse Brouwerij N.V. gestalte aan een omvangrijk Covid-19-vaccinatiecampagne.

1.619 personen zijn in de zaal van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) gevaccineerd met het Covid-19 vaccin, AstraZeneca.

Abdoelkhan Nasir, verpleegkundige verbonden aan het AZP, geeft aan dat om en bij duizend landgenoten vandaag worden gevaccineerd. “Er is nog steeds een angst in de samenleving; mensen zijn bang voor het vaccin. Anderen hebben geen geloof in. Laat u niet beetnemen door valse informaties. Het wetenschappelijke fundament is er. Registreer u zich en komt u zich vaccineren”, is de oproep van de frontliniewerker.

Er worden vandaag verschillende categorieën gevaccineerd: seniore burgers, kwetsbare ouderen en 40-plussers met onderliggende aandoeningen.

Meneer Thijm die ook gevaccineerd is, roept eenieder op zich te registeren. “Hoe meer mensen gevaccineerd worden, hoe sneller wij kunnen overgaan tot normalisatie.”

“Ik heb besloten om gevaccineerd te worden, omdat ik gezond door het leven wil gaan en de kans klein moet zijn dat ik anderen besmet”, zegt mevrouw Vigelandzoon, eveneens een seniore burger, enthousiast.

Overige berichten