1.142 personen gevaccineerd tijdens 2e drive-thru vaccinatiecampagne VHP

GFC NIEUWSREDACTIE- Tijdens de tweede drive-thru vaccinatiecampagne van de Surinaamse politieke organisatie VHP zijn maandag in totaal 1.142 personen gevaccineerd.

De aanwezigen konden kiezen tussen het Astrazeneca – of het Sinopharm-vaccin. Men kon er terecht voor hun 1ste en 2e prik.

DNA-lid Rui Huang gaf aan dat hij zich zorgen maakt om de COVID-19-pandemie en dat hij daarom de VHP heeft benaderd en gevraagd om met dit initiatief te komen.

President Chandrikapersad Santokhi heeft de drive-thru vaccinatie in de middag bezocht. Hij bedankte de aanwezigen en deed een beroep op de mensen, ook anderen te motiveren om zich te laten vaccineren.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Ga zo snel mogelijk vaccineren nu Delta en Lambda – varianten op de loer liggen

Volgens de president is de situatie met betrekking tot COVID-19 nog zorgwekkend. “Als land zijn we nog in code paars, dat wil zeggen dat het nog niet onder controle is. De druk op de gezondheidssector is enorm groot vanwege het hoge aantal besmettingen die er nog plaatsvinden.”

Hij riep de mensen op om de financiële crisis over te laten aan de regering om op te lossen en met betrekking tot de COVID-19-pandemie, moeten zij hun verantwoordelijkheid nemen en zich laten vaccineren.

Op 26 en 27 juni werd de 1ste drive-thru vaccinatie georganiseerd door de VHP, die eveneens een succes was. Toen zijn er in totaal 2095 personen gevaccineerd.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten