fbpx

1.014 actieve Covid-gevallen in Suriname

GFC NIEUWS- Suriname heeft nu in totaal 1.014 actieve Covid-gevallen.
Binnen 24 uur kwamen 79 nieuwe gevallen bij, terwijl 43 personen genezen zijn verklaard. 17 personen worden verpleegd op de ICU van ziekenhuizen.
Vanaf 13 maart zijn 3.295 personen positief getest op Covid-19. Tot nu toe zijn 2.227 genezen verklaard en 54 overleden.
De situatie is zeer ernstig en heeft president Chandrikapersad Santokhi eerder op de dag verscherpte maatregelen afgekondigd.
Hieronder de maatregelen
Maatregel 1: Verplicht dragen van mond-neusbedekking buiten eigen huis en in het bijzonder bij betreden van ruimten en regelmatig handen wassen gedurende 20 seconden of gebruik van een handsanitizer en De Covid- afstand van 1.5 meter altijd in acht nemen.
Maatregel 2: Uitgaansverbod van 20:00 pm – 05:00 am m.u.v. medische spoedgevallen en essentiële diensten.
Maatregel 3: restaurants alleen open voor afhaal- en leveringsservice.
Maatregel 4: Samenscholingen van meer dan 5 personen, behalve voor werk, zijn verboden, met inachtneming van de Covid-maatregelen.
Maatregel 5: Feesten, inclusief huisfeesten zijn verboden.
Maatregel 6: Bruiloften, rouwzittingen, religieuze bijeenkomsten en uitvaarten, niet meer dan 5 personen tegelijk, met inachtneming van de Covid-maatregelen
Maatregel 7: Alle sportscholen/velden, contactsporten, recreatieoorden, casino’s, gok- en vermakelijkheidsgelegenheden, kansspelkantoren, bars, clubs, dancings en bordelen zijn gesloten. Individuele buitensporten zijn, met inachtneming van de algemene Covid-maatregelen, vooralsnog toegestaan.
Maatregel 8: Contactberoepen zoals binnen de fysiotherapie, kapsalons en barbershops zijn vooralsnog toegestaan mits er voldoende ventilatie aanwezig is in de ruimten (ramen open), de afstand van 1.5 meter tussen cliënten onderling wordt gehandhaafd evenals de handhygiëne en het dragen van mond-en neusbedekking door alle aanwezige personen.
Maatregel 9: Markten blijven vooralsnog geopend met inachtneming van het protocol voor markten, waarbij o.a. geldt de 1.5 meter afstand tussen klanten en venters, mond-en neusbedekking door een ieder die de markten betreedt, goede ventilatie en handhygiëne. De controle op naleving van de maatregelen zal worden geïntensiveerd.
Maatregel 10: Het is een ieder verboden zich in de periode van vrijdag 21 augustus tot en met zondag 23 augustus 2020 in heel Suriname vanaf 20.00 uur tot 05.00 uur op de openbare weg te begeven of te bevinden.

BEKIJK OOK
Sabakuproject grote beerput, Santokhi moet ingrijpen!