Home » Binnenland » Praatcafe Tamarinde

Praatcafe Tamarinde


 GRATIS UITGEBREIDE ZWEEDSE MASSAGES!
 Gratis Zweedse gezondheidsmassages in combinatie met Hotstone therapie!
 Zeer effectief bij stress & pijnklachten!
Klik hier voor meer informatie.

PARAMARIBO – De stamgasten in praatcafe Tamarinde kwamen ondanks de zware regens vrijdagavond bijeen. Zij konden maar niet begrijpen dat politieke steekspelletjes zo hoog kunnen oplaaien. Vriendschap, broederschap en goede relaties gaan door de politiek kapot en het volk wordt weer het slachtoffer.

Leo: “Mi beng sabi a fesi dati a samenwerking tussen Brunsi nanga Somo no bo de fu lange duur. Handjes vasthouden betekent niet dat het het ene hart verbonden is aan het andere. Brunsi is in opmars, dat valt niet te ontkennen. Somo zegt dat zijn partij ook groeit. Maar niet hij alleen is slachtoffer geworden van het enthousiasme waarmee Brunsi te werk gaat. Vraag maar aan de NPS wat er met haar is gebeurd in het binnenland.”

Jetty: “ Ja zover heb ik het niet gezocht. Mi sabi taki Brunsi te a de ini stemming ai prati moni gi poti suma. Somo zorgt voor goedkope voeding. Beiden zeggen het goed te menen met het volk. Somo slaapt niet, maar Brunsi is ook steeds wakker. Mi no e denki dati a sani na soso over den dokterskaarten. Moro de na baka. Di Somo ben habi ministerie fu prati gron, na soso den suma di gersi eng ben kisi gron tu toch?”

Christine: “Dat klopt, want te now ete mi no mang kisi mi bereidsverklaring fu wan pisi gron san mi aksi 10 jaren terug. Steeds mi e jere unu de bezig. Ma wan suma di gersi Somo di aksi samen nanga mi, kisi wel. Meisje laten wij gezellig een biertje drinken en wachten totdat de regen opklaart om naar huis te gaan. Die politici hebben hun schaapjes al op het droge. Mi hopu taki over 20 jaar den gasten di teki unu presi dja sa man taki fu wan moro betre Sranan.”

Lesley: “Als ik zo naar jullie luister, hebben jullie de moed al opgegeven. Ik denk dat beide partijen graag tot 2015 willen blijven aanzitten. Want als Somo zich terugtrekt, heeft de regering maar 28 zetels. NDP (23) + 5 (AC)= 28. Zeer krap. Stapt Brunsi op en Somo blijft dan is het NDP 23 + 6 (PL)= 29 krap maar een speling van 2. En die twee haal je bij de twee afgescheiden DNA-leden van de BEP (Pokie en Adjaiso) en je komt op 31 met een kans op de 2 van BEP in de oppositie. Want de BEP is om Abop eruit gestapt, dus 33. Bouta zal ook wel aan het rekenen zijn om te weten hoe zijn regering tot 2015 in stand te houden.”
KLIK HIER VOOR OVERIGE BERICHTEN

VOELT U ZICH NIET LEKKER? KLIK HIER!