gfc standard featured image

Yaadgaar Orchestra brengt Moederdag dvd uit

Yaadgaar Orchestra heeft voor Moederdag een dvd uitgebracht. Het betreft een dvd van het Moederdagconcert van 2012. Het repertoire bevat zowel oude als nieuwe Bollywood nummers en een aantal lokale composities. De muziekgroep staat onder leiding van Riaz Ahmadali.

De muziekgroep heeft dit jaar geen Moederdagconcert, vanwege de vele activiteiten die reeds gaande zijn in verband met 140 jaar Hindoestaanse immigratie. Met de uitgave van deze dvd heeft men gemeend tegemoet te komen aan de wensen van de vele fans die vanaf het begin van 2013 hebben aangegeven uit te kijken naar het Moederdagconcert van dit jaar.

Op de dvd zijn 27 nummers opgenomen. De artiesten zijn Omperkash Hira, Ramnarain Sewram, Sharda Doekhie, Fariz Barsatie, Akash Poeran, Indira Jadoenathmisier, Prashant Ramjatan, Avishka Jhinkoe, Viresh Oedietram, Ilhaam Ahmadali, Sachin Bhikharie en Raoel Doekhie.

Het is de eerste dvd van Yaadgaar Orchestra die in eigen beheer is uitgegeven en waarop uitsluitend Surinaamse artiesten te zien en te horen zijn. Vanaf 9 mei is de dvd verkrijgbaar bij Satish Music Center. Te zijner tijd zullen ook dvd’s van Yaadgaar Orchestra’s ‘Tribute to Kishore Kumar’ concert verkrijgbaar zijn, evenals van het ‘Salaam Namaste concert’ van januari 2013.